Skip to content

Zelf leren surf voorspellen

Goed nieuws! De nieuwe versie van de Online Cursus Surf Voorspellen is er –  voor deze nieuwe versie van de cursus hebben we samengewerkt met professionele designers, het zit boordenvol nieuwe content en we hebben nog veel meer details over jouw favoriete surfspots in de Noordzee toegevoegd. Leer alles over het weer, de golven en de surfspots in Nederland en België met Tobias (Surfweer), Maurice (MeteoMorris) en Valentijn (Goedegolven). 

Log in en welkom terug! 

Wat je gaat leren

goede golven

De basis over het weer

Hier leer je alle concepten die je nodig hebt om de rest van de cursus goed te kunnen begrijpen. Vragen die we zullen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: wat zijn lagedrukgebieden, hoe ontstaan- en hoe reizen ze? Aan het einde van het hoofdstuk kun je zelf weerkaarten lezen en de wind voorspellen aan de hand van weerkaartjes. 

goede golven kaart

Weerkaarten en weermodellen

Weermodellen vormen de belangrijkste tool die wij gebruiken om te bepalen of we over bijvoorbeeld 3 of 5 dagen op het strand moeten staan. Vandaar dat we er een heel hoofdstuk aan wijden. Je leert over globale-, regionale- en golfmodellen. Maar ook over de onzekerheden in alledaagse weermodellen. 

Zwellen

Hoe golven ontstaan en reizen

Deze module gaat over hoe golven ontstaan en reizen. Je leert over de twee krachten die golven doen ontstaan. Waarom golven op een gegeven moment stoppen met groeien en waarom golven breken. In de opdracht ga je zelf uitrekenen wanneer golven uit de Noorse Zee en de Noordzee bij jouw strand aankomen. 

Aarde

De kust en het getij

We weten allemaal dat de kustlijn – de topografie en geografie – veel impact heeft op de golven. Maar wat voor een type golven zijn er eigenlijk, waardoor ontstaan die golven en welke invloed  heeft het getij op de surf aan de kust? Al die vragen worden beantwoord in het vierde hoofdstuk.

goede golven

Metingen en veiligheid

Vanaf hier wordt het een stuk praktischer. We gaan in deze module in op de golf- en windmetingen. Wat meten we eigenlijk op zee? Waar kunnen we die metingen vinden en wat kun je er mee doen om de surf op kortere termijn te voorspellen? 

surfen foto

Noordzee surfspots

Hier komt alles samen. Het stappenplan om zelf goede golven te voorspellen wordt besproken en nog veel belangrijker: Tobias neemt je in deze module mee langs alle spots aan de Nederlandse en Belgische kust.

Dit kun je verwachten

Je kunt de volledige cursus online volgen via deze website, in je eigen tijd en op je eigen tempo: de zes modules zijn volledig gefocust op het voorspellen van surf in de Noordzee. Met meer dan 8 uur aan lesmateriaal, wat je helemaal in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen.
Elke module is onderverdeeld in vijf verschillende lessen. Met daarin lesvideo’s, samenvattingen, en praktische opdrachten waardoor je je nieuwe kennis direct toe kan passen. Je krijgt ook nog drie maanden lang toegang tot twee-wekelijkse Q&A sessies en tot een besloten Whatsapp groep over surf voorspellen.

Wat alumni vinden
“Een cursus waar je enorm veel aan hebt als watersporter! Ontzettend veel informatie die je helpt om de voorspellingen beter te begrijpen en handige tricks om het juiste moment en de juiste spot te bepalen”
Wat alumni vinden
"Ontzettend informatief en interessant. Je merkt aan alles dat jullie echt weten waar je over vertelt, en doen dat op een fijne manier :)"
Wat alumni vinden
"Compacte, duidelijke informatie! Snel inzicht in de verschillende factoren die een rol spelen bij de weersvorming. Een goede start om zelf mee door te gaan.”
Wat alumni vinden
"Leuk en interessant! Vooral de technische informatie over de wind en onze kust vond ik waardevol. Leuk dat jullie het met zijn drieën doen!”
Wat alumni vinden
"Goed behapbaar. Ik ben er in 1 weekend doorheen gelopen zonder stress. De cursus is goed opgebouwd vanuit de meteorologie en eindigt mooi met concrete info over de spots.”
Tobias
Valentijn
Laura
Maurice

Over de instructeurs

De cursus wordt gegeven door

Valentijn (Goedegolven) – surfer, zeekenner en oceanograaf.

Tobias (Surfweer) – Noordzee surf voorspeller sinds 1998.

Meteo Morris – weerman, surfer en avonturier.

Laura van der Blij (Weer on Demand) – Weervrouw, meteoroloog en (wind)surfer. Deel van de Engelse variant van de cursus. 

Alle content is gebaseerd op workshops van Valentijn, Tobias, Morris en Laura bij onder andere de Reddingsbrigade, surfscholen, en privé groepen.
Maar dan nu online en voor iedereen beschikbaar!”

Doe mee!

En leer zelf surf in de Noordzee te voorspellen door gebruik te maken van weerkaarten, modellen en metingen.

€69.00